How Narinder Sagoo And Foster + Partners Are Turning Architectural Preconceptions On Their Head (With A Pencil) | ArchDaily

For architects, says Narinder Sagoo, Head of Design Communications at Foster + Partners, drawings are about story telling.

Origen: How Narinder Sagoo And Foster + Partners Are Turning Architectural Preconceptions On Their Head (With A Pencil) | ArchDaily

Com Narinder Sagoo i Foster&associats estan convertint preconcepcions arquitectòniques de la seva imaginació (amb un llapis)

Traducció al català de l’article publicat per Jonathan Glancey a ArchDaily el 22 de setembre de 2017

Com Narinder Sagoo i Foster + Partners estan transformant les preconcepcions arquitectòniques al cap (amb un llapis), © Foster + Partners
© Foster + Partners

Aquest breu article, escrit per l’autor i crític Jonathan Glancey, coincideix amb el llançament del Premi de dibuix d’arquitectura inaugural : una competició comissariada pel Festival Mundial d’Arquitectura , elMuseu Sir John Soane i Make . El termini de presentació del premi s’ha estès fins al 25 de setembre de 2017, i s’exhibiran entrades a Londres i Berlín.

Per als arquitectes, diu Narinder Sagoo , director de Disseny de Comunicacions de Foster + Partners, els dibuixos tracten de narrar històries. També són una manera molt efectiva de plantejar preguntes sobre projectes de disseny. Encara que la història de l’arquitectura, segurament des del Renaixement italià, s’ha dibuixat amb dibuixos convincents que afirmen la primacia i reflecteixen la glòria dels edificis totalment resolts, hi ha una altra tensió de visualització que ha permès als arquitectes pensar en projectes sense preconcepcions.

© Foster + Partners© Foster + Partners© Foster + Partners© Foster + Partners+ 8

Desa aquesta foto

© Foster + Partners

© Foster + Partners

Aquests dibuixos són en gran mesura el nen de l’arquitectura de les últimes dècades quan s’ha permès que la forma, plans i seccions d’edificis particulars evolucionin independentment de cànons de disseny específics. Norman Foster , un arquitecte que omple el quadern de dibuix després d’un quadern de dibuix amb dibuixos de llapis, els ha utilitzat per pensar a través de la naturalesa essencial de les comissions de disseny. La immediatesa del seu inesgotable esbossos el va portar a evolucionar alternatives radicals per a la construcció de tipus que, en un moment o altre en la seva evolució, semblaven estar atrapats en una ranura poc satisfactòria.

Desa aquesta foto

Proposta de l'aeroport de Stansted, Regne Unit / Norman Foster. Imatge © Foster + Partners

Proposta de l’aeroport de Stansted, Regne Unit / Norman Foster. Imatge © Foster + Partners

Narinder Sagoo, per a qui el dibuix és de segona naturalesa, es delecta en un dibuix particular que Norman Foster va fer mentre pensava a través de propostes de disseny per a l’aeroport de Stansted [amunt].Mostra una mà girant l’edifici cap per avall. Aquest dibuix directe i pràcticament dibuixat pot semblar molt senzill, però representa el moment en què Foster va decidir canviar la maquinària d’una terminal de l’aeroport des del sostre molt carregat i posar-lo sota terra. Ara, el sostre no podria ser ni més ni menys que un paraigua o parasol elevat i ventilat, lleuger, sense esforç i un món eliminat dels horrors aeroportuístics de falsos i baixos sostres dels anys seixanta fins a finals dels anys vuitanta.

Desa aquesta foto

© Foster + Partners

© Foster + Partners

El que Foster, Sagoo i els seus col·legues han descobert una vegada i una altra, i al voltant del món, és que els clients com aquests dibuixos interrogatius i narradors més que els mateixos arquitectes podrien pensar alguna vegada. Fins fa poc, la majoria dels arquitectes tendien a utilitzar els dibuixos dels clients de forma assertiva. Aquests podrien mostrar representacions molt polides dels esquemes acabats en un moment en el qual el client no estaria exactament segur del que l’edifici que estava en procés de posada podria ser o no.

Desa aquesta foto

© Foster + Partners

© Foster + Partners
Desa aquesta foto

© Foster + Partners

© Foster + Partners

“Mentre es creen dibuixos que qüestionen els breus i preconcepts de tots els interessats”, diu Sagoo, “el més important” del joc d’escacs és posar-se al costat del client i l’usuari, en lloc d’enfrontar-se. El dibuix , després de tot, és un llenguatge i cada idioma requereix que les dues cares funcionin correctament. Així doncs, a través del sorteig podem arribar a conclusions junts … comprovar mat! “

Desa aquesta foto

© Foster + Partners

© Foster + Partners
Desa aquesta foto

© Foster + Partners

© Foster + Partners

Ara, Sagoo esbossos amb llapis d’ Apple a les pantalles d’iPads. Aquesta tecnologia li permet dibuixar amb rapidesa mentre empra un ampli ventall de tècniques. El més important, li permet mostrar dibuixos als clients a mesura que surten, de manera que el disseny pensant i qüestionant, a través d’un projecte, està molt viu davant dels seus ulls. Així doncs, aquí tenim el dibuix de l’arquitecte, tal com ho demostren els arquitectes, però amb l’ajut d’una tecnologia que aporta dibuixos vius de manera cinematogràfica.

Per tant, per a Sagoo, jutge del Premi d’Arquitectura de dibuix de 2017 , les entrades guanyadores no hauran de ser molt compostes (encara que, naturalment, podrien ser). Poden ser dibuixos que mostrin com els arquitectes qüestionen els projectes i com un dibuix, potser molt diferent d’aquell que evoca alguna bellesa de la façana Beaux-Arts , podria canviar la naturalesa mateixa dels edificis.

El poder del dibuix arquitectònic: els esbossos que va salvar Sant Marc

Aquest breu assaig, escrit per l’autor i crític Jonathan Glancey, coincideix amb el llançament del Premi de Dibuix de l’Arquitectura inaugural: una competició comissariada pel Festival Mundial d’Arquitectura, el Museu Sir John Soane i Make. El termini de presentació del premi serà el 18 de setembre de 2017 i s’exhibiran entrades a Londres i Berlín.