A Day of Retreat at Stanley

UN DIA DE RECÉS A STANLEY.
«El 1982, durant el període de ràpid creixement quan Hong Kong va veure el seu horitzó canviat dràsticament per sempre, Murray House va ser desmuntat pedra a pedra només per ser tornat a muntar dues dècades més tard, en Stanley. Altres edificis colonials britànics a l’illa van ser menys afortunats, per desgràcia, en contra del que el govern de Singapur va fer a la seva herència colonial . Quan l’autoritat finalment va arribar a un punt en el que realment va comprendre la importància de la conservació d’aquest tipus d’estructures històriques, el que ja era una mica tard ja que la ciutat havia perdut molts del seu patrimoni inavaluable. La majoria d’ells van ser arrasats per donar pas a noves construccions de gran alçada. El lloc on Murray House un cop es va asseure és ara on un dels monuments més emblemàtics de Hong Kong destaca: elegant i modern Banc d’IM Pei de la Xina Tower.»…..

What an Amazing World!

The Historic Murray House, Now Houses A Handful of Restaurants The Historic Murray House, Now Home for A Handful of Restaurants

From Hong Kong Island’s heavily-indented southern coastline a sleepy town called us in on a chilly winter night. The double-decker bus that we took meandered through winding, narrow roads, dimly lit by street lamps, while houses and apartments were occasionally sighted from the bus’ window. We arrived at the market, supposedly busy as James told me earlier. But that night it was anything but.

Two years later, also in winter, I returned to the very same place but at a different time of the day. One sunny Sunday morning the ocean breeze welcomed us as we arrived in Stanley. People with their families, friends and dogs seemed to have a relaxing time on their own in this quiet corner of the island, a rather stark contrast to the archetypal round-the-clock hectic life dictating the island’s north.

But an ice…

View original post 644 more words

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s